AAA

POLITIKA-KOSOVO | 23.01.2023 13:55 > 23.01 17:39

N1: Srbin ranjen kod Leposavića van životne opasnosti, u stabilnom stanju

Mladić M.D. iz Kosovske Mitrovice, kog je kosovska policija danas ranila kada je pucala na vozilo u kom se nalazio, u stabilnom je stanju i van životne opasnosti, prenela je televizija N1.

Delević je smešten u kraljevačku bolnicu, a po rečima direktora te zdravstvene ustanove Zorana Mrvića, primljen je sa prostrelnom ranom leve strane grudnog koša.
"Trenutno je bez vitalno ugroženih simptoma, ali je teška telesna povreda. Radi se dodatna dijagnostika, skeneri i ostalo. Biće smešten na intenzivnu negu, uradiće se primarna obrada rana i sve po našim protokolima", kazao je direktor bolnice u Kraljevu.

Prethodno je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila da su pripadnici policijske jedinice Rosu pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i teško ranili vozača.

Iz kancelarije su naveli da je Miljan Delević ranjen u levu stranu grudnog koša dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda.

Incident se dogodio oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Kancelarija: Na Kosovu pripadnici Rosu teže ranili Srbina, pucajući na automobil

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su pripadnici Rosu pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i teško ranili vozača.

Miljan Delević je hitno prevezen u bolnicu u Kraljevu, nakon što je pogođen u levu stranu grudnog koša i ima prostrelnu ranu, dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, a čitav automobil je izrešetan.

Kako kancelarija navodi u saopštenju, pucnjava se dogodila oko 11.30 kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

"(Kosovski premijer Aljbin) Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi. Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo", navodi Kancelarija.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.