AAA

POLITIKA-KOSOVO | 15.01.2017 09:00 > 15.01 10:57

Djurić: Priština želi da isprovocira sukob, ne radi to sama

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić optužio je danas vlasti u Prištini da nizom agresivnih postupaka u poslednje vreme žele da isprovociraju sukob na Kosovu i izrazio sumnju da oni to rade samostalno, odnosno da se to dešava makar uz prećutnu saglasnost velikih sila.

"(Kosovski premijer) Isa Mustafa je sve rekao: 'Hvala Evropskoj uniji i SAD', koji nam omogućavaju da blokiramo putnički voz", rekao je Djurić za televiziju Pink, istakavši da je on samo trebao da omogući slobodu kretanja i dodao da nije stigao nikakav demanti na tu njegovu izjavu.

Govoreći o nekorektnim potezima Prištine, Djurić je naveo preuzimanje Trepče, zabranu ulaska predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću povodom Božića, zaključavanje pravoslavne crkve u Prištini, zabranu isporuke udžbenika na srpskom jeziku i drugo, i dodao da je zabrana ulaska voza samo kulminacija tih napora da se isprovocira sukob.

Djurić je ocenio da nema osnova da se veruje da su te aktivnosti prištinske vlasti sprovele samostalno.

"Na ugrožavanje ljudskih prava na štetu Srbije se ćuti, puštaju se ratni zločinci, a Srbiji se onda spočitavaju razne stvari poput nekih baraka i sličnih gluposti", rekao je Djurić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.