AAA

POLITIKA-KOSOVO | 24.06.2015 21:55 > 24.06 23:20

Britanski ambasador za ZSO po kosovskim zakonima

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Rori O'Konel izjavio je danas da Asocijacija/Zajednica srpskih opština treba da bude formirana po kosovskim zakonima.

"Siguran sam da će se Asocijacija formirati po kosovskim zakonima. Nećemo ponoviti greške kojih je bilo u regionu. Očekujemo da se proces nastavi dok se ne nađe rešenje među stranama. To je veoma značajno", rekao je britanski ambasador za RTV 21.

On je kazao da će Velika Britanija i dalje podržavati proces dijaloga Kosova i Srbije i izrazio nadu da će se dijalog nastaviti, bez obzira na to što na jučerašnjem sastanku dva premijera u Briselu nije bilo dogovora.

"Ne možemo očekivati da će se strane dogovoriti tokom jedne runde pregovora. Međutim, značajno je da dođe do normalizacije odnosa Kosova i Srbije, i da Kosovo preuzme svoje odgovornosti, bez uplitanja međunarodne zajednice. Kosovo treba samo da pregovara sa Srbijom", rekao je O'Konel.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Novica Filipovic25/06/2015 08:23

Ko je taj koji moze potpisati predaju Kosova i Metohije kako bi stvorio Veliku Albaniju?Ko je taj sto je otpisao rezoluciju 1244 i pohrlio u narucje EU koja je zdusno bombardovala Srbiju u akciji "milossrdni andjeo" i zaboravio na zrtve,raseljene i proterane Srbe sa KIM? Ko moze ponistiti ustav Srbije zbog zagrljaja Angele Merkel?Mi sa juga zivimo dvojni zivot od 1999 sa 2 drzavljanstva,2 licne karte,2 vozacke dozvole 2 registracije vozila,2 katastarska dokumenta,2 pasosa i pitamo nase politicare koji su otpisali PTT Srbije,EPS sa elektranama i aminovali svu prodaju drustvene imovine sta to EU nudi Srbima sa severa i drzavi Srbiji da bi ionako stanje na KIM ozakonili u Skupstini Srbije.Administrativne prelaze ozakonili su u medjudrzavne pa i slepac vidi sa obe strane carinarnike i policiju na Merdaru,Jarinju,Brnjaku,Mutivodi,Beloj Zemli,Kacaniku.Veleizdaja nikada ne zastareva a sudice im i dedovi joji se danas prevrcu u grobovima jer se oni prema KIM odnose kao prema otopljenom snegu sa Sare od pre desetak godina.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.