AAA

POLITIKA-KOSOVO | 27.10.2017 17:55 > 27.10 20:05

Predstavnici kosovskih Srba sa delegacijom NATO o bezbednosti na Kosovu

  • Foto: YouTube

Delegacija predstavnika kosovskih Srba koju je predvodio potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastala se danas u glavnom štabu KFOR-a u Prištini sa delegacijom NATO-a na čijem je čelu bila zamenica generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemeler (Rose Gottemoeller).

Bezbednost Srba i ostalih nevećinskih naroda, neophodnost pune prisutnosti KFOR-a na Kosovu i opšta bezbednost i sigurnost od islamskog radikalizma bile su osnovne teme današnjeg susreta dveju delegacija, saopšteno je iz Ministarstsva za zajednice.

Na sastanku je pomenuta neophodnost pune prisutnosti KFOR-a na Kosovu jer je po rečima Jevtić KFOR "garant mira, stabilnosti kao i aktivnog delovanja i podrška u procesu izgradnje stabilnog, demokratskog, multietničkog sistema".

Predstavnici Srba su nedvosmisleno još jednom izneli svoj stav o formiranju vojske Kosova i istakli da Srpska lista "ne zatvara vrata za razgovor na bilo koju temu ako se uvaže stavovi i potrebe Srba na Kosovu".

Važno je, kako je rečeno, da se ne donose jednostrane odluke oko bilo koje teme, a posebno je naglašeno važnost nastavka dijaloga izmedju Beograda i Prištine jer "dijalog nema alternativu".

Rouz Gotemeler navela da se zalaže i da će se i dalje zalagati da KFOR obezbedi sigurno okruženje za sve narode na Kosovu.

U saopštenju je navedeno da je na sastanku je bilo reči i o tome da je Vlada Kosova u saradnji sa KFOR-om, spremna da na pravi i adekvatan način odgovori na sve bezbednosne izazove kako bi obezbedila mir i stabilnost jer su mir i stabilnost osnovni činioci daljeg napretka kosovskog društva.

Na sastanku sa Rouz Gotmeler bili su i ministar administracije lokalne samouprave Ivan Todosijević, zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević i poslanici u Skupštini Kosova Jasmina Živković i Saša Milosavljević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.