AAA

POLITIKA-KOSOVO | 11.12.2017 16:15 > 11.12 16:21

Sutra četvrta runda unutrašnjeg dijaloga, do kraja godine još tri

Četvrti okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji organizovaće sutra u Beogradu Privredna komora Srbije, a tokom decembra planirana su još tri skupa koja će okupiti sportske saveze, stručnjake iz oblasti ekonomije i zdravstva.
Skupu u PKS, organizovanom kako bi se razgovaralo o problemima prilikom prometa roba i usluga na Kosovu, pored privrednika i članova komore prisustvovaće i direktor Kаncelаrije zа Kosovo i Metohiju Mаrko Djurić i generаlni sekretаr predsednikа Srbije Nikolа Selаković.

Skup će otvoriti predsednik PKS Marko Čadež.

Prva runda dijaloga održana je 30. oktobra i na njoj je nešto više od 40 pravnika, profesora Univerziteta, dalo svoje vidjenje rešenja kosovskog problema, dokje drugi skup okupio naučnike akreditovanih instituta društvenih i humanističkih nauka u Srbiji.

I na skupu u Novom Sadu, održanom sredinom novembra u organizaciji Matice, srpske mogla su se čuti mišljenja predstavnika stručne javnosti o aktuelnoj situaciji i mogućim koracima koji bi doveli do normalizacije odnosa Beograda i Prištine. Učesnici su bili intelektualci, književnici, umetnici, predstavnici SPC, veliki broj sociologa, ekonomista i filozofa, njih 26.

Djurić je i predsednik Radne grupe Vlade Srbije pod čijim pokroviteljstvom se održava dijalog koji je letos inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je ranije najavio Vučić, unutrašnji dijalog bi trebalo da rezultira konkretni zaključcima u martu naredne godine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.