AAA

POLITIKA-KOSOVO | 19.06.2018 13:25 > 19.06 13:34

Malići: Policajci mi nisu dali objašnjenje zašto ne mogu da udjem u Srbiju

Filozofu, kritičaru umetnosti i političkom analitičaru Škeljzenu Malićiju policija Srbije nije dozvolila da danas udje u Srbiju, a objašnjenje za to nisu dali. On je za agenciju Beta rekao da su ga policajci na srpskoj granici zadržali, ali nisu rekli zbog čega mu nije dozvoljen prelazak.

"Zaustavili smo se na srpskoj strani, a nakon kontrole dokumenata rekli su mi da napustim vozilo. Nisu znali razlog zašto ne mogu da udjem u Srbiju. Rekli su mi da to treba da provere, da ta provera traje po nekoliko sati i da ja mogu tu da čekam dok se ne izvrši provera", rekao je Maljići za agenciju Beta.

Malići je za Beograd putovao u društvu dramaturga Jetona Neziraja, glavne i odgovorne urednice portala Kosovo 2.0 Bese Ljuci i Majlinde Hodža.

"Oni su planirali da učestvuju na raspravi povodom predstavljanja publikacije '20 godina preko' koja predstavlja hronologiju saradnje aktera kulture dve zemlje. Publikacija bi bila predstavljena u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu odnosu u Kosovo2.0 u Prištini", kaže se u saopštenju Kosovo 2.0.
Nakon što je Maljićiju onemogućen ulazak u Srbiju, i ostali saputnici su se solidarno s njim vratili u Prištinu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.