AAA

POLITIKA-KOSOVO | 31.07.2018 13:40 > 31.07 13:42

Tači: Nema te sile koja nas može naterati i da razgovaramo o podeli Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da nema sile koja predstavnike Kosova može naterati da razgovaraju o podeli Kosova.

"Kao predsednik zemlje garantujem da ne postoji sila koja nas može naterati da diskutujemo o podeli Kosova", kazao je kosovski predsednik na konferenciji za medije koja je u celosti bila posvećena finalizaciji dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Tači je rekao da u poslednje vreme postoje brojne lažne vesti o podeli Kosova i dodao da su one uznemirujuće.

"Radićemo da finalni sporazum bude u saglasnosti sa ustavnim i zakonskim rešenjima", kazao je Tači i dodao da to neće biti plan Ahtisari plus, odnosno da neće biti rešenja koja će izaći van predloga za rešenje statusa Kosova izaslanika OUN Martija Ahtisarija.

Prema njemu dijalog će biti zaključen medjusobnim priznanjem dve zemlje i mogućnošću da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija, NATO i EU.

Tači se angažovao za postizanje jedinstva jer je, kako je rekao, tamo gde su donete zajedničke odluke, u Rambujeu dobili slobodu a u Beču nezavisnost.

Tači je zahvalio političkim partijama i civilnom društvu koji su za nastavak finalne faze dijaloga, dok je pozitivnom ocenio i raspravu u Skupštini Kosova o dijaloga dve zemlje.

Ocenio je i da se približava tako potreban i neophodan konsenzus o dijalogu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.