AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 12.03.2017 20:10 > 12.03 22:22

Jeremić: Kandidujem se da skinemo bedu s vrata i Srbiji vratimo nadu


Predsednički kandidat Vuk Jeremić ocenio je večeras u Kragujevcu da su se na vlast u Srbiji vratili oni najgori, pojačani ovaj put "finansijskim i medijskim mešetarima iz perioda pljačkaških privatizacija, brutalni tehnolozi kojima ništa nije sveto".

Jeremić je rekao da je stvoren sistem u kojem nema mesta za različito mišljenje, nema pravde, nema jednakosti i da se u tom sistemu živi mnogo lošije nego pre pet godina.

"Zato se ja danas kandidujem  -  da uz vašu i Božiju pomoć skinemo ovu bedu s vrata i vratimo nadu Srbiji", poručio je Jeremić na predizbornom mitingu u sportskoj hali u Velikom parku u Kragujevcu.

Prema rečima Jeremića, srpska industrija može doživeti renesansu za šta je potrebna vlast koja poznaje svet i zna da privuče ozbiljne partner i otvori nova tržišta.

"Ne treba da nas vodi neko ko potcenjuje svoj narod i namenjuje mu sudbinu jeftine i obespravljene radne snage", rekao je Jeremić.

On je ocenio da Kragujevac ponovo može da bude industrijski centar, motor zapadne i centralne Srbije, a ne mesto gde se radi za minimalac.

"Dok se Šumadija prazni i tone u bedu, ne smeju da nam priorioteti budu šoping molovi na vodi i autoput prema Tirani koji jedino služi stvaranju Velike Albanije",  poručio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potrebna vlast koja poštuje tradiciju i vekovne težnje slobodi i nezavisnosti, a ne vlast koja gleda državu kao plen, a gradjane kao raju.

Jeremić je rekao da će se zalagati za pravedno i uredjeno društvo, a mladima obećao da će im država davati podsticaj da reše stambeno pitanje i pokrenu biznis.

Najavio je "izlečenje" obrazovnog sistema, dodajući da nastavnici moraju da budu adekvatno plaćeni ali i zaštićeni, i da svaki nasrtaj na njih bude kvalifikovan kao napad na službeno lice.

"Uvešćemo doživotnu zabranu rada u javnom sektoru svima koji su kupili ili falsifikovali diplomu", rekao je Jeremić.

On je najavio  da će osnovati predsednički fond za mlade talente, za doškolovavanje na univerzitetima u inostranstvu uz obavezu povratka  stipendista u zemlju da rade na njenoj obnovi.

Jeremić je poručio da će svoj medjunarodni ugled i iskustvo da stavi u službu otadžbine.

"Kao predsednik, prekinuću sramnu trgovinu u kojoj domaći vlastodršci predaju strancima ekonomske resurse i Kosovo, u zamenu za prećutnu saglasnost da nad svojim narodom vrše tiraniju", rekao je Jeremić u Kragujevcu.

Kompletan video materijal sa ovog dogadjaja možete besplatno preuzeti OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.