AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 14.03.2017 10:30

Novosadski advokat podneo prigovor na kandidaturu Preletačevića

Novosadski advokat Miroje Jovanović podneo je danas, u svojstvu birača, prigovor Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) na proglašenje predsedničke kandidature Luke Maksimovića zvanog Ljubiša Preletačević Beli.

Jovanović je na Fejsbuk stranicu postavio i fotografije teksta prigovora koji sadrži 18 tačaka.
"Sine Luka, dobio si od čike prigovor na kandidaturicu. Reko da te jutros obradujem i razbudim bolje od kafice. Ljubi čika Miroje! #samojako", napisao je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku.

Miroje Jovanović obavljao je funkciju pomoćnika gradonačelnika Novog Sada u prošlom sazivu, ispred stranke Treća Srbija.

On je u tom periodu bio i blizak saradnik sadašnjeg predsednika Treće Srbije Miroslava Parovića, koga je kandidovala koalicija Narodni slobodarski pokret.

Pokret Dosta je bilo optužio je sinoć vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, iako je RIK proglasio njegovu kandidaturu.

"Članovi RIK iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog", naveo je taj pokret na svom portalu.

Ocenjuje se da je "očigledna" ideja da neko od "SNS satelita" podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke.

Pokret Dosta je bilo optužio je predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića da se plaši kandidature Belog, jer će on izvesti apstinente na izbore i sprečiti Vučićevu pobedu u prvom krugu.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Dr Miggyy 14/03/2017 18:55

Novo nastupajuća predsednička predizborna kampanja, kako se predstavlja, najviše izgleda na rijaliti šou “Parovi” i rezultati su slični – seks i samo seks na eks. U tom smislu najpozitivni je Ljubiša Preletačević Beli on ne krije, kao ostalih kandidata uključujući i kandidata SNS, koji i tu zaostaju, samo se glođu, napadaju i nipodaštavaju protivnike iz svog dobro elokviranog miljeja. Ako se bude pobednik ponašao i na funkciji kao u predizbornoj svog hvalolaženja i kinjenje rivala, biračima se ne piše dobro, ukoliko su očekivali, mada sumnjam u to. Poruka Preletačevića, glasajte "Samo lagano, bez sikiracije" Je poruka bez epokrizije, jer su uglavno i svi kandidati preletači, čast izuzecima, ukoliko ih ima.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.