AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 15.03.2017 14:50 > 15.03 15:06

Jeremić: Priština zvanično prisvojila imovinu Srbije na Kosovu

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas da je Priština zvanično prisvojila imovinu Srbije na teritoriji Kosova i Metohije, a da to premijer (i predsednički kandidat vladajuće koalicije) Aleksandar Vučić nije smeo da pomene kancelarki Nemačke Angeli Merkel na sastanku u Berlinu.

"Priština je danas, kao što je i najavljeno, zvanično prisvojila imovinu Srbije na teritoriji KiM. To Vučić nije smeo da pomene u Berlinu", napisao je Jeremić na svom Tviter nalogu.

Vlada Kosova donela je odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika.

U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društveno-političkih organizacija. U odluci u koju je agencija Beta imala uvid, kosovska katastarska agencija obavezuje se da odmah na ime Kosova prebaci svu nepokretnu imovinu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohije Marko Djurić izjavio je danas da će predložiti da vlada na prvoj sledećoj sednici poništi odluku vlade u Prištini i da će na taj način biti sprečeno nastupanje pravnih i svih drugih štetnih posledica po ljude i imovinu na Kosovu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.