AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 20.03.2017 16:55 > 20.03 18:07

Jeremić tuži Informer i Srpski telegraf zbog kleveta i uvreda


Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas da će zbog uvreda i kleveta tužiti list Informer, dok je njegov advokat Vladimir Gajić najavio da će iz istog razloga biti tužen i Srpski telegraf.

"List Informer danas je glavno službeno glasilo režima Aleksandra Vučića i najbolje pokazuje njegovo pravo lice", rekao je Jeremić novinarima u centru Beograda, ispred ulaza u kome je smeštena redakcija Informera.

On je rekao da Informer "seje mržnju i podele" i da "taj list kleveće i blati sve oni koji nisu spremni da iskažu iskrenu i potpunu pokornost velikom vodji".

"Taj list stavlja na stub srama sve koji su spremni i imaju hrabrosti da govore kakvo je zaista pravo stanje u Srbiji i klevetanjem pokušava da sakrije istinu", rekao je Jeremić.

On je rekao da Informer pokazuje kakvu Srbiju želi režim.

"Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednosna i svaka druga matrica ovog režima pogledajte Informer", rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, aktuelni režim je takav da mu se mora stati na put i da ne sme da se dozvoli "još pet godina neistina laži i mržnje i prostaluka".

"Odlučio sam posle mnogo vremena da ovaj list ipak tužim za sve laži i besramne neistine koje su ikada napisali... i tužim ga ne samo u svoje, već i u ime svih onih koji se svakodnevno u ovom listu i mnogim drugim koji, pod direktnom kontrolom Vučića, provlače po blatu", rekao je on.

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić, rekao je da Informer šest meseci vodi "kontinuirane i permanentne kampanju" protiv Jeremića, kao i Srpski telegraf "kojeg će Jeremić takodje tužiti".

Gajić je rekao da po Zakonu o javnom informisanju i medijima Jeremić, kao i svaki gradjanin, ima pravo na zaštitu "zbog u bestijalnih povreda ugleda časti i dostojanstva"

On je pročitao naslove koji će biti predmeti tužbe navodeći da se "ovde ne radi o slobodi štampe već o nečemu što je potpuni antipod slobode štame".

"Nisu problem ni gospodin Vučićević ni glavni urednik Srpskog telegrafa ni vlasnik Pinka Željko Mitrović... problem je u čoveku koji je ustvari pravi glavni urednik, a svi oni mogu da se nazovu po imenu premijera, a to je Vučić", rekao je Gajić.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

milomir marić21/03/2017 20:26

Može da tuži informer a meni je baš taj informer objavio da me je sud u novom pazaru proglasio mrtvim a ja živ u to se uverio dopisnik informera kakva je to tek uvreda za mene šta sam sve doživeo kakvih se laži naslušao u ovom sudu a kad se požališ predsedniku suda umesto da dobijem izvinjenje dobijem epitet nneukog a vi što me proglasiše mrtvim učevni sramota ali ja sam običan gradjanin i niko za to nema odgovornost postao sam tehnička greška kad bi jeremić čuo šta sam sve doživeo od sudija ovog suda zgranuo bi se i nebi tužio informer dali ima gore uvrede od toga da te neko proglasi mrtvim i neukim i niko za to ne odgovara što se mene tiče informeru svaka čast

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.