AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 23.03.2017 10:50 > 23.03 11:26

Sindikat: Policajcima zabranjeno prisustvo izbornim skupovima

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da im se javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji, koji navode da im je zabranjeno prisustvo predizbornim skupovima predsedničkih kandidata.

"Policajcima po Srbiji je od utorka na ispraćaju smene preneto da je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova stigla usmena naredba da niko od policajaca ne sme da prisustvuje predizbornim skupovima bez izričitog odobrenja ministra Nebojše Stefanovića", navodi se u saopštenju sindikata.

Navedeno je da ukoliko žele da prisustvuju nekom od skupova, treba pismeno da traže odobrenje, koje će predati svom komandiru i koji će ga proslediti kabinetu ministra.

Kako se dodaje, ukoliko se neko "odvaži" i bez odobrenja prisustvuje promocijama, a istaknut je predsednički kandidat Saša Janković, predočeno im je da će njihov komandir biti smenjen, a prećeno je i otkazima neposlušnima.

"Time žele da naprave jaz izmedju policajaca i starešina, te manipulišu njima i prodube nepoverenje. Policijski sindikat Srbije smatra da je ovakvo ponašanje i ponižavanje policajaca nedopustivo, protivno Ustavu Srbije, zakonima i slobodi svakog gradjanina Srbije", ocenjuju iz sindikata.

Oni su pozvali policajce da se ponašaju u skladu sa Ustavom Srbije i zakonima, ali i svojim pravima.

"Mi smo slobodni ljudi u slobodnoj zemlji i nećemo dopustiti ovakvo diktatorsko ponašanje. Kao što je čuveni ministar grof Taljeran rekao Napoleonu kada se proglasio za diktatora 'Sa bajonetima možeš sve da uradiš, samo ne možeš da sediš na njima'", rekao je predsednik sindikata Veljko Mijailović, a preneto je u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Miroslav23/03/2017 13:12

"dr" ministar? da li je odgledao sinoc emisiju Život priča, trebalo bi mu pustiti vise puta na dan..a i narodu da konacno progleda...

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.