AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 28.03.2017 15:35 > 28.03 15:39

Pravni tim Saše Jankovića dobio video o prisiljavanju ljudi da glasaju za Vučića

Pravni tim predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je danas da im se svakodnevno javlja po nekoliko desetina zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koji tvrde da ih rukovodioci prisiljavaju da se obavežu da će glasati za Aleksandra Vučića i da postoji i video zapis o tome sa nekima od tih ljudi.

Na konferenciji za novinare Vesna Rakić Vodinelić i Miloš Marković rekli su da su se Jankovićevom pravnom timu juče obratile dve žene iz preduzeća Lasta koje su im prenele da ih neposredni rukovodioci prisiljavali da se pismeno obavežu da će na izborima glasati za Vučića.

Oni su naveli da ih je i nekoliko vozača tog preduzeća obavestilo da su morali da voze autobuse na mitinge Srpske napredne stranke a da su zbog toga otkazane neke gradske i prigradske linije.

Rakić Vodinelić je rekla da je snimljen video materijal sa tim ženama, ali da se na tom snimku ne vide njihova lica i da im je glas izmenjen zbog straha od gubitka posla.

Ona je rekla i da nema razloga da ne veruje tim osobama dodvaši da su te osobe same javile u Jankovićev izborni štab.

Rakić Vodinelić i Marković su naveli i da će od tih osoba zavisiti da li će Jankovićev pravni tim podneti krivične prijave protiv odgovornih.

"Da li ćemo podneti krivične prijave isključuvio zavisi od volje gradjana, odnosno da li će to što su rekli ponoviti pred javnim tužiocem", rekao je Marković.

On je rekao i da Jankovićev izborni štab svakodnevno dobija od gradjana, i telefonom i mejlom prijave da se prisiljavaju da glasaju za Vučića dok je Rakić Vodinelić rekla da takvih prijava ima "nekoliko desetina dnevno".

Rakić Vodinelić je rekla i da je Republička izborna komisija donela uputstvo o glasanja napredsedničkim izborima na Kosovu a koje je, kako je navela suprotno odluci Ustavnog suda iz 2016.

Ona je objasnila da je po odluci Ustavnog suda predvidjeno da se glasovi gradjana na Kosovu broje na biračkim mestima, a po uputstvu RIK-a da se trasportuju do Raške i Vranja i tu broje.

Neću da tvrdim da će biti izborne kradje ali uputstvo RIK-a omogućava i olakšava izbornu prevaru, ako do nje dodje, rekla je Rakić Vodinelić.

Ona je rekla i da se o odluci Ustavnog suda ne može glasati i da se mora poštovati, ocenivši da je to "kao da glasamo da li je sneg crven ili beo".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.