AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 31.03.2017 14:25 > 31.03 14:35

RIK: Uhapšen koordinator radnog tela u Lazarevcu

Načelnik opštinske uprave u Lazarevcu i koordinator radnog tela Republičke izborne komisije (RIK) Mihajlo Gajić uhapšen je jer je pravio incidente tokom primopredaje izbornog materijala za predsedničke izbore u Srbiji, rečeno je danas na sednici RIK-a.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević kazao je da je dobio informacije o incidentu, da je policija uzela izjave od prisutnih i da je o svemu obavešteno tužilaštvo.

On je kazao da će za koordinatora radnog tela biti izabran Gajićev (SNS) zamenik.

Koordinatorka izborne komisije za grad Beograd Darija Šain rekla je da o incidentu u Lazarevcu obaveštena pre dva dana i da je Gajić te večeri privodjen dva puta i da je uništio dva glasačka listića.

Ona je obavestila RIK i o jednom tragičnom slučaju da je jedan od predsednika biračkih odbora u Lazarevcu, kod kojeg se nalazi izborni materijal, izvršio samoubistvo, pa je neophodno sagledati složenu situaciju u Lazarevcu kako bi se izborni dan u toj opštini sproveo regularno.

Opozicija je želela da se u dnevni red uvrsti odlučivanje o podnošenju krivične prijave protiv Gajića, ali je taj predlog odbijen.

Predsednik RIK-a rekao je da pretpostavlja da će državni organi podneti krivičnu prijavu a da to može učiniti i RIK kada bude dobio sve informacije o tom slučaju, odnosno kada bude uradjen zapisnik šta je od materijala uništeno, zgužvano ili razbacano.

Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta bila je iznenadjena pošto je prvi put danas na sednici čula za incident u Lazarevcu i upitala zašto o tome ranije nije bila obaveštena. Ona je predložila da se o eventualnom podnošenju krvične prijave raspravlja kada se dobiju svi podaci.

Na sednici su odbijeni prigovori Miroslave Milenović (Dosta je bilo) zbog nepravilnosti u postupku obrazovanja radnih tera RIK-a za upravne okruge na Kosovu i Metohiji, kao i njeni prigovori na izmenjenu odluku o obrazovanju radnog tela RIK-a u opštini Indjija i Rekovac.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.