AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 16.04.2017 18:55 > 16.04 21:01

'Protest protiv diktature' u Beogradu: 'Vaskrsni Srbijo!' (FOTO, VIDEO)


U Beogradu ispred Doma Narodne skupštine u nedelju uveče je oko 20 časova završen "Protest protiv diktature", a gradjani su pozvani da se i u ponedeljak u 18 sati ponovo okupe na istom mestu.

Na protestu je bilo stotinak ljudi, a jedan od okupljenih pozvao je gradjane da opet dodju, da zadrže pozitivan duh i istakao da su večeras na protestu bili pravi borci za slobodu i pravdu i pošten svet.

"Nemojte dozvoliti da ovaj plamen utihne. Vidimo se sutra u šest", kazao je jedan od mladića.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima "Vaskrsni Srbijo", "Mućak" i "Protiv terora vlasti", duvali u pištaljke uzvikivali "Vučiću lopove", "Kupi nam diplome Nebojša", "Ostavke, ostavke", "Izlazite napolje".

Oni su nešto pre 19 časova pošli u protestnu šetnju, a maršuta je bila nešto kraća  -  od Doma Narodne skupštine preko  Doma omladine, Trga Republike, Studentskog trga, Kalemegdana i zatim su se Ulicom kneza Mihaila vratili do Doma Narodne Skupštine.

Na skupu je bilo vidljivo prisustvo policije u civilu i saobraćajni policajci.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije su počeli 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Gradjani traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.