AAA

PREDSEDNIčKI IZBORI | 17.04.2017 19:40 > 17.04 21:42

Nastavljen protest i u Novom Sadu (FOTO)


"Protest protiv diktature" u Novom Sadu završen je u ponedeljak uveče ispred zgrade Pokrajinske vlade, a povicima "Sutra u šest", učesnici su najavili da će se okupiti i u utorak, 18. aprila u 18.00 sati, na Trgu Republike u centru grada.

Više od hiljadu ljudi skandiralo je ulicama grada "Padni mi na grudi Nebojša", "Izlazite napolje", "Vučiću, lopove", a dodavali su i imena drugih državnih funkcionera, poput predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, ministra policije Nebojše Stefanovića, ministra za socijalna pitanja Aleksandra Vulina, šefa diplomatije Ivice Dačića i slično.

Uz buku pištaljki, sa kamiona su se čule revolucionarne pesme na srpskom i na engleskom jeziku, u koloni su bili uglavnom mladi, ali i veći broj penzionera sa transparentima i porodica sa decom.

Kolona se zaustavila ispred zgrade Radio televizije Vojvodine (RTV) gde su demonstranti ponovo tražili uključenje uživo u program tog medija, "istinito izveštavanje" i "slobodne medije", a vikali su i "Uprava napolje".

Aktivistkinja Maja Vasić rekla je ispred zgrade RTV da trenutno gradjani Srbije žive u vremenu u kojem je moguće na dan ubistva novinara Slavka Ćuruvije imati u medijima novo "targetiranje novinara i njihovih porodica".

"Posle nas pitaju zašto smo na ulicama i zašto tražimo slobodu medija? Pa zato što ubijaju ljude koji govore istinu i niko za to ne odgovara", rekla je Vasić i podsetila da ni okolnosti smrti novinarke Dade Vujasinović nisu rešene 23 godine.

Zapitala je i kada će gradjani saznati "ko i zašto je ubio gardiste u Beogradu", "kada će biti usvojen Aleksin zakon", kao i "dokle će se tolerisati medijski mrak" u zemlji.

Vasić je dodala da su "ustali i komunisti, levičari, sindikalisti i nacionalisti pod iste zastave", jer je "svima dosta diktature u Srbiji".

"Dok nam državu vode likovi sa sumnjivim diplomama, gradove maleni linkovi sa još sumnjivijim doktoratima, koje se niko ne usudjuje da preispita već mesecima, nama doktori nauka, magistarke, arhitekte, ekonomistkinje i krem ovog društva odlazi iz zemlje, jer više neće da žive u ovoj baruštini", rekla je Vasić.

Demonstranti su prošli centralnim gradskim ulicama, a na čelu kolone je predvodio transparent "Protiv sistema" i "Stop Vučiću".

Protestima se pridružio i novosadski di-džej Luka, koji je puštao muziku, ali i bitove kako bi učesnici šetnje mogli lakše da skandiraju parole.

Večerašnja šetnja prošla je bez incidenata, saobraćajna policija je obezbedjivala raskrsnice, a protest će biti organizovan i sutra.


Povezane vesti:

Održan 15. 'Protest protiv diktature' u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Protest u Nišu: 'Život nam se zagrandio' (FOTO)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.