AAA

REGION | 19.11.2018 17:00

Željka Cvijanović položila zakletvu i stupila na dužnost predsednice RS

Novoizabrana predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je svečano položila zakletvu u Narodnoj skupštini RS i time zvanično stupila na dužnost.

Obraćajući se poslanicima u parlamentu RS, Cvijanovićeva je rekla da izbor za predsednika republike doživljava kao priznanje za sve ono što je činila kao premijerka u prethodnom mandatu, u vremenu koje "nije bilo nimalo lako i u okolnostima u kojima su brojni politički i finansijski izazovi pretili sa svih strana".

Ona je najavila da će već sutra predložiti Radovana Viškovića iz SNSD-a za mandatara za sastav nove Vlade RS, te da će uskoro biti izabrana nova entitetska vlada i usvojeni strateški dokumenti budžet za 2019. godinu i program ekonomskih reformi.

"Ovim pokazujemo sposobnost da sprovedemo izbore na demokratski način i budemo efikasni u formiranju vlasti, kako bi naše institucije nastavile nesmetano da funkcionišu", navela je Cvijanovićeva.

Ocenivši da će u naredne četiri godine RS sigurno nailaziti na izazove i prepreke, ona je pozvala na jedinstvo institucija i mobilisanje "dovoljno političke volje kako bi radili na programu razvoja RS i učvršćivanju njene ustavne pozicije".

Cvijanovićeva je istakla da će RS i dalje podržavati evropski put BiH.

Zakletve su u Narodnoj skupštini položili i potpredsednici, Ramiz Salkić i Josip Jerković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.