AAA

REGION | 19.03.2019 12:30 > 19.03 12:37

Josipović: Ne veselim se problemima Srbije, Vučiću na naplatu dolazi populizam

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da se ne veseli problemima koje ima Srbija, da bi voleo da Srbija iz krize izadje stabilna i da nastavi put prema Evropskoj uniji.

"(Predsedniku Srbije Aleksandru) Vučiću sad dolaze na naplatu populizam kojim je godinama jačao svoju vlast i nerealne politike i obećanja koja nije bio spreman ispuniti. Ja se ne veselim problemima koje ima susedna država, voleo bih da Srbija izadje iz krize stabilna i nastavi put prema EU, jer je sad zapela posebno radi politike prema Kosovu i svojih unutrašnjih problema…Da demokratskim putem reši probleme koje ima", rekao je Josipović za regionalnu N1 televiziju.

On je ocenio da "moguće nedemokratske solucije, bez obzira u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji, nisu dobar put".

"Kad pogledate sastav demonstranata, reč je o heterogenoj grupi od krajnje desnice do demokratskih grupa. Pitanje je šta bi bilo i ako bi Vučić pao, šta bi bilo posle. Ono šta je uvek opasnost da iza takvih mogućih solucija koje izlaze iz demokratskih standarda, da dobijete neku ekipu koja je još manje uspešna i dobra u sprovodjenju evropskih politika nego što je sadašnja vlast", rekao je bivši predsednik Hrvatske o poslednjim dešavanjima na protestima u Beogradu.

Na pitanje može li se u Srbiji pojaviti lošija politika od Vučićeve, Josipović je odgovorio da može.

"Verujte da može. Ako vidimo profil Boška Obradovića, zamislite kakvi bi državni i medjunacionalni odnosi bili da je on na vlasti", rekao je Josipović.

On je upozorio i da je više država u regionu suočeno s nestabilnostima, posebno one istočno od Hrvatske, i dodao da te nestabilnosti "sutra mogu da utiču i na situaciju u Hrvatskoj".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.