AAA

REGION | 18.04.2019 22:50 > 18.04 22:50

Knežević: Morao sam da plaćam reket da bih vodio biznis u Crnoj Gori

Vlasnilk "Atlas grupe", odbegli crnogorski biznismen Duško Knežević izjavio je večeras da je za poslovanje u Crnoj Gori "morao da plaća reket".

"Da bismo poslovali, morao sam da plaćam. Živeo sam u nadi da će nekada biti bolje, ali priznajem, grešio sam. Davao sam djavolu reket", rekao je Knežević putem video bima okupljenima na protestu u Podgorici.
Protest ispred zgrade crnogorskog tužlaštva, kojem je prisustvovalo nekoliko stotona ljudi, organizovao je novoosnovani Kneževićev pokret "Do slobode".

Knežević, za kojim je rapisana poternica i protiv kog je podignuta optužnica zbog zloupotreba u privrednom poslovanju, izneo je večeras niz teških optužbi i uvreda na račun predsednika Crne Gore Mila Djukanovića.

Ponovio je da Djukanović sa svojom familijom "želi da prigrabi sve za sebe" i da "otme njegove biznise".

"Oni hoće da samo prva familija bude bogata, a da njihove sluge postanu krem crnogorskog društva. Svi ostali, što se njih tiče, potrebni su im kad dodju izbori da im daju po vreću brašna. Ko ne sluša, može da crkne", kazao je Knežević.

On je optužio Djukanovića da svom sinu "daje poslove sa stranim investitorima i državnu imovinu da gradi hidrocentrale".

Knežević je ponovio tvrdnju da je Djukanoviću plaćao letovanja u Sen Tropeu i Dubaiju.

Djukanovića je nazvao "kleptomanom" i "duhom zla", dok su prisutni uzvikivali "Milo lopove", "Odlazi lopove", "Hoćemo pravdu".

Knežević je bio oštar i prema čelnicima tužilaštva, Milivoju Katniću i Ivici Stankoviću, koje je optužio za korupciju.

Protestu su prisustvovali poslanici opozicionog Demokratskog fronta, ali se nisu obraćali.

Od protesta u organizaciji Kneževića ranije se ogradio pokret "Odupri se" koji je poslednjih nekoliko sedmica organizovao masovne antivladine proteste u Podgorici.

Proteste pokreta "Odupri se" inspirisala je afera "koverat" koju je inicirao Knežević, objavom snimka predaje novca nekadašnjem gradonačelniku Podgorice i visoko pozicioniranom funkcioneru vladajuće Demokratske partije socijalista donacije za finansiranje kampanje te stranke.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.