AAA

REGION | 16.05.2019 20:40 > 16.05 20:40

Pendarovski i Zaev dogovrili konkretnu i suštisku saradnju za napredak države

Novi predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski i premijer Zoran Zaev dogovorili su danas da će "konkretno i suštinski" saradjivati na sveukupnom napretku države i realizaciji strateških ciljeva članstvu u EU i NATO.Kako je saopšteno iz predsedničkog kabineta, Pendarovski i Zaev su naglasili potrebu "usaglašenog i zajedničkog nastupa na medjunarodnom planu i intenziviranju reformskih procesa u zemlji sa ciljem ostvarivanja evropskh i evroatlantskih perspektiva i poboljšanja životnog standarda gradjana".

Sastanak, koji je održan u predsedničkoj palati "Vila Vodno", prvi je zvanični susret Zaeva i Pendarovskog, nakon što je stupio na dužnost predsednika države u nedelju 12. maja.

Zaev nije prisustvovao inauguraciji, jer je nekoliko dana ranije uzeo kraći odmor, ali je Pendarovskom u video poruci česititao preuzimanje funkcije i poželeo mu uspeh.

Prethodnik Pendarovskog, Djordje Ivanov nije saradjivao sa vladom lidera SDSM Zoran Zaeva zbog političkog razmimoilaženja i nesuglasica oko najvažnijih pitanja, kao što su režavanje spora sa Grčkom i dvojezičnost.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.