AAA

REGION | 26.06.2019 16:45 > 26.06 16:45

Crnogorski premijer: Vučić pričao o zakonu, a nije ga ni pročitao

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas u Skupštini da se nada da će do kraja jula predlog Zakona o slobodi veroispovesti biti pred poslanicima.

Premijer je rekao da su o tom propisu nedeljama pričali ljudi koji ga nisu ni pročitali, a "iz Srbije najveći srpski zvaničnici, uključujući i predsednika države a pročitao ga nije", dodao je Marković.

Predlog tog zakona, "urađen je po najvećim standardima u saglasnosti sa Savetom Evrope. Savremen je, omogućava slobodu veroispovesti i daje pravo verskog organizovanja, ali u okvirima ove države, a ne neke druge", kazao je Marković.

Marković je ponovio da je Venecijanska komisija Saveta Evrope "potvrdila kvalitet predloga tog zakona i dala za pravo državi da ovo pitanje uradi na ovakav način i sugerisala šta treba da se popravi u tom zakonu, te da će to i učiniti".

Venecijanska komisija je na svom sajtu objavila mišljenje o crnogorskom Predlogu zakona o slobodi veroispovesti u kojem pozdravlja nameru Vlade da tu oblast uredi na savremen način, ali je komisija podvukla da imovina verskih zajednica ne može biti oduzeta bez sudske odluke.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.