AAA

REGION | 19.08.2019 15:40 > 19.08 15:40

Djilas: Medijski napisi da sam povezan sa aferom Reket u Makedoniji budalaštine

Jedan od lidera "Saveza za Srbiju" Dragan Djilas ocenio je danas da su "budalaštine" medijski napisi koji ga povezuju sa aferom "Reket" u Makedoniji i najavio tužbe protiv medija koji ih objavljuju.

Djilas je za makedonski portal "A1 on" rekao da će podneti tužbu protiv srpskih medija koji ga optužuju da je zajedno sa Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem uzeo nekoliko stotina hiljada evra od "reketa" Bojana Jovanovskog (Bokija 13) za finansiranje protesta "Jedan od pet miliona" protiv vladajuće SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Ja ne demantujem Kurir, Informer, Alo, Pink i ostala propagandna glasila. Posebno ne za ovakve budlaštine. Samo tužim, kao što će biti i za ovo", rekao je Djilas.

Portal "A1 on" navodi da je jutros u srpskom "Kuriru" pojavio tekst sa naslovom "Ko se ovajdio od afere Reket" u kojem optužuje lidere "Saveza za Srbiju" Djilasa, Obradovića i Jeremića da su preko savetnika premijera Severne Makedonije Zorana Bašanovića uzeli nekoliko stotina hiljada evra za finansiranje protesta.

Prošle sedmice je, dodaje se, u srpskim medijima izašlo da je "Boki 13 u emotivnoj vezi sa jednim srpskim političarem, što je navodno bilo potvrdjeno pri istrazi u slučaju "Reket" kada su u mobilnom telefonu "Bokija 13" navodno pronadjeni eksplicitne fotografije, prepiska i dva video snimka sa političarem.  

Za portal "A1 on" (a1on.mk) su u makedonskom tužilaštvu demantovali tu informaciju, navodeći da do sada nisu pronadjene nikakve fotografije, niti video snimak "Bokija 13" sa srpskim političarem.

Prošle sedmice je Krivični sud u Skoplju produžio za 30 dana pritvor dvojici osumnjičenih u istrazi u slučaju "Reket" Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom, koji se u istražnom zatvoru u Skoplju nalaze od 15. jula

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.