AAA

REGION | 22.08.2019 22:05 > 22.08 22:05

Pupovac o napadu kod Knina: Toga nije bilo ni u najtežim posleratnim vremenima

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac posetio je danas selo Uzdolj kod Knina gde su u sredu uveče napadnuti gosti kafea koji su gledali prenos fudbalske utakmnice beogradske Crvene zvezde.

"To se nije događalo ni u najtežim posleratnim vremenima. I u tom smislu su svi meštani potreseni i zabrinuti", kazao je Pupovac novinarima.

S Pupovcem su bili poslanik Sabora Hrvatske Boris Milošević, dožupanka Anja Šimpraga, vladika dalmatinski SPC Nikodim i lokalni zvaničnici. 

"Došli smo da čujemo iz prve ruke šta se dogodilo, da im pomognemo koliko možemo, i da vidimo šta možemo uraditi za one koji su imali konkretne štete kao što je ima ovaj kafe", dodao je Pupovac.

Pošto se i u mestu Đevrske, takođe kod Knina, u sredu dogodio sličan napad, ali niko nije povredjen, Pupovac je izjavio da su "to bili iznuzetno ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice" sa "odlikama 'skvadrističke' (rano-fašističke) grupacije".

Ti "napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama", rekao je Pupovac.On je za Index.hr rekao i da to "pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti. Hrvatska kao članica Evropske unije predstavlja jako loš primer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije", rekao je Milorad Pupovac.

Pupovac je najavio da će o političkoj pozadini govoriti na konferenciji za novinare u petak u Saboru Hrvatske.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.