AAA

REGION | 04.11.2019 18:40 > 04.11 18:49

Zaev sa Kurtijem razgovarao o jačanju odnosa Severne Makedonije i Kosova


Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev primio je danas lidera "Samoopredeljenja" sa Kosova Albina Kurtija, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi, na sastanku premijera Zaeva i lidera "Samoopredeljenja" Kurtija "potvrdjeni su izuzetno dobri odnosi dve zemlje" i  naglašeno da su njihovo održavanje i nove incijative za saradnju od  izuzetnog značaja i za Zapadni Balkan i za svaku zemlju u regionu pojedinačno, iz ugla zajedničkih aspiracija za članstvo u EU".

U razgovoru su kao prioriteti izdvojeni projekti infrastrukturnog povezivanja, medju kojima se, osim autoputa Skoplje – Blace, izdvajaju putna povezivanja Tetova i Prizrena, kao i dodatno formiranje kapaciteta na grančnom prelazu "Jažince", koji će,ističe se, u velikoj meri olakšati komunikaciju gradjana i biznis zajednice zapadnog dela Severne Makedonije i jugozapadnog regiona Kosova.

Sastanku premijera Zorana Zaeva i i lidera "Samopredeljenja" Albina Kurtija u Vladi Severne Makedonije prisustvovali su poslanik njegove stranke SDSM Muhamed Zećiri i novoizabrani poslanici u kosovskom parlamentu Fitore Pacoli i Liburn Aliu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.