AAA

REGION | 17.01.2020 16:15 > 17.01 16:26

Bregu: Parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i Evropske unije preko potreban

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu rekla je danas u Tirani da je parlamentarni dijalog Zapadnog Balkana i Evropske unije o budućnosti regiona preko potreban.

Ona je na otvaranju Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP) rekla da je RCC spreman da pomogne u institucionalnom dijalogu.

"Rešavanje političkih, ekonomskih, društvenih, kulturoloških i sigurnosnih izazova u našem regionu nije odgovornost samo vlada. Parlamentarna podrška preduzetim reformama nužna je da se osigura da se potrebe i glas gradjana čuju, što je i veoma važan deo Berlinskog procesa", rekla je Bregu.

Ona je dodala da uključenost nacionalnih parlamenata ima potencijal da doprinese jačanju političke stabilnosti i unapredjenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Konferenciju su, zajedno sa Bregu, otvorili i predsednik Parlamenta Albanije Gramoz Ruci, predsedavajuća Odbora za evropske integracije albanskog Parlamenta Rudina Hajdari, šef delegacije Evropske unije u Albaniji Luidji Soreka i kopredsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Albanije Taulant Bala.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.