AAA

REGION | 25.01.2020 22:25 > 25.01 22:25

Incident u Podgorici kada je policija pokušala da prekreči zid obojen u boje srpske zastave

U podgoričkom naselju Zlatica grupa gradjana je pokušala da silom spreči komunalce da prekreče zid obojen u boje srpske zastave, a policija je, prilikom asistencije, upotrijebila biber sprej i suzavac.Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid" oko murala.

Na Zlatici je prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikanu zastavu.
Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su počeli da se razilaze, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen, a policija u šumi na Zlatici, preko puta pasarele, još uvek rasteruje dio demonstranata.

Tokom incidenta je navodno povređen mladić B.P, koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu. Beta nije mogla da dobije potvrdu te informacije.

Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz policije su saopštili  da je na Zlatici okupljeno više grupa građana, koji su ih "ometali u saniranju javne površine".

"Prvobitno su, više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u toku", rečeno je iz UP.

 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.