AAA

REGION | 13.02.2020 19:35 > 13.02 19:35

Crnogorski ministar odbrane: Zakon o slobodi veroispovesti okidač za obračun s Crnom Gorom

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je da je Zakon o slobodi veroispovesti iskorišćen kao "okidač za brutalno obračunavanje s Crnom Gorom".

"Videli smo da se u poslednje vreme sve više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom, već pre svega s političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van nje da se obračunaju s državom i legitimno izabranom vlašću", rekao je Bošković.

Bošković je crnogorskim novinarima u Briselu kazao da je u septembru najavio da će ta kampanja početi da se intenzivira pre izbora u Crnoj Gori.

Upitan da li je Crna Gora sposobna da se izbori sa izazovima i pretnjama, Bošković je odgovorio da je Crna Gora, iako je mala zemlja, s ograničenim resursima, pokazala da može da se "kvalitetno suprotstavi svim izazovima".

Na pitanje da li je sa zvaničnicima NATO-a razgovarao o novom angažovanju "kontra-hibridnog tima Alijanse" uoči izbora, Bošković je odgovorio da je, zahvaljujući podršci saveznika, već sada Crna Gora "spremna da se sama odupre" takvim izazovima.

"Što se tiče samog odgovora na maliciozne pretnje koje dolaze sa određenih strana, mi smo odavno u komunikaciji s našim partnerima", kazao je Bošković.

Dodao je da su u Briselu razgovarali o raznim dogadjajima još od 2014. godine, od kada je Crna Gora "postala izložena uticajima trećih strana" što se "pogotovo intenzivirao pred izbore 2016, a zatim nakon izbora, pa do učlanjenja u NATO i, naravno, poslednjih nekoliko meseci, kako se približavaju izbori", rekao je Bošković.

On je rekao da se Crna Gora prošle godine "dogovorila o saradnji sa Alijansom" zbog "kompetnog hibridnog uticaja" koji se "u poslednje vreme manifestuje poplavom lažnih informacija".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.