AAA

REGION | 14.06.2020 17:35 > 14.06 17:35

Plenković oštro osudio seriju antisrpskih grafita u Zagrebu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da počinioce koji su u tri odvojena slučaja ispisali antisrpske grafite u Zagrebu treba kazniti i da je na policiji da otkrije o čemu se radi.

"Najoštrije osudjujem ove najnovije grafite. One koji su to učinili treba kazniti. Takvih ispada je sigurno bilo i pre. Sada imamo tri nedavna primera. Na policiji je da otkriju o čemu se tu radi. Ja sam čovek koji je najviše učinio za dijalog i smanjenje tenzija", rekao je Plenković u emisiji HRT-a Nedeljom u dva.
Plenković je kazao da su "takve stvari nedopustive" i dodao da "ne zna za koga rade oni koji to rade", preneo je portal Indeks.

"Mi smo vrlo jasno osudili sve oblike nasilja, govora mržnje, sve je to definisano u svim mojim govorima, u našim programima", naveo je Plenković.

U Zagrebu, u naselju Sveta Klara, jutros je osvanuo grafit stabla s obešenim ljudima uz natpis na engleskom "Srpsko porodično stablo", prenosi televizija N1.

U četvrtak uveče grupa navijača zagrebačkog Dinama razvila je transparent sa nasilničkom i uvredljivom porukom srskim ženama i deci, dok je u petak u zagrebačkom naselju Borovje osvanuo grafit koji poziva na nasilje prema Srbima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.