AAA

REGION | 24.10.2020 22:50 > 24.10 22:50

Vijesti: Vlada Crne Gore bez lidera Demokratskog fronta

Mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću da za njega, kao ni za lidere Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, nema mesta u budućoj vladi, pišu podgoričke Vijesti.

List navodi da je Krivokapić pohvalio doprinos Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića protiv vlasti Mila Djukanovića ali i rekao da budućoj vladi treba "drugačiji profil ličnosti".
Prema istim saznanjima, Krivokapić je takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će nakon 30-godišnje partitokratije Demokratske partije socijalista (DPS), ponuditi parlamentu pre svega stručnu vladu, ali i političku jasno definisanu kao antirežimsku i proevropsku.

Krivokapić je danas na Tviteru poručio da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja vlade, ali da insistranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes ni građana ni države.

"Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići", rekao je Krivokapić.

Mandić je nagovestio da bi u razgovorima sa koalicionim partnerima mogao tražiti novog mandatara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.