AAA

REGION | 22.07.2021 17:25 > 22.07 17:25

Dodik: Nisam u sukobu s ministrom Lukačom, priča o tuči izmišljotina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nije u sukobu s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Draganom Lukačom.

"Priča o navodnoj tuči je izmišljotina koja ne vredi komentara", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, dodavši da tu priču plasiraju pojedinci iz opozicije.
Opozicioni poslanik Nebojša Vukanović objavio je nedavno da je posle fizičkog sukoba s Lukačom Dodik završio u bolnici s povredjenom vilicom.

"To je notorna laž. Zar neko misli da bi Lukač ostao ministar da se to desilo?", pitao je Dodik.

Povodom toga što je Policija RS pre nekoliko dana uhapsila tri svoja inspektora osumnjičena za saradnju s pripadnikom crnogorskog "Škaljarskog klana", Milošem Božovićem, za kojim je Podgorica raspisala medjunarodnu poternicu preko Interpola zbog pretnji ubistvom, Dodik je danas rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS "realizovalo vrhunsku akciju" i da je malo takvih i u regionu i u Evropi "koji se obračunavaju s vlastitim pripadnicima zbog saradnje s kriminalnim strukturama".

"Imamo snage da to uradimo i tako ćemo raditi i dalje. I onda se pojave neke priče o sukobima! Nikakvih sukoba nema!", kazao je Dodik.

Dodik je ocenio da institucije Republike Srpske funkcionišu, ostvaruju ustavnu i zakonsku ulogu, i da je RS "stabilna, razvija se i na dobrom je putu".

Po njegovim rečima, RS je stabilna i ekonomski, mada je pogodjena pandemijom korona virusa i stalno je osporavana od medjunarodne zajednice, "i ostatka BiH".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.