AAA

REGION | 06.10.2022 18:55 > 06.10 20:53

Jelena Trivić sa protesta na Trgu Krajine poručila vlastima u RS: Kradju vam nikada neću priznati

 Kandidatkinja opozicije za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić (PDP) poručila je sa večerašnjeg protesta u Banjaluci da nikada neće priznati izborni poraz, zato što je ona stvarni pobednik na izborima 2. oktobra.

"Kradu 365 dana i onda u četiri godine bude jedan izborni dan i pokradu i njega. Ja se neću povući, jer na to nemam pravo. Nisam pokradena ja, pokradena je narodna volja, narod Republike Srpske", kazala je Trivić, obraćajući se hiljadama gradjana na banjalukom Trgu Krajine.

Njen govor pratilo je skandiranje okupljenih: "Pobeda, pobeda", "Mile, lopove"…
Trivić je kazala da je večerašnji protest početak dugotrajnog procesa borbe za dokazivanje da je vlast "pokrala izbore", najavivši nova okupljanja i razne demokratske vidove brobe protiv režima u RS.

Gradjanima su se obratili i lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, visoki funkcioneri Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević i Milan Radović, gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović.

Svi oni su istakli da opozicija neće pristati na izborne prevare i kradju glasova, kao i da će se nastaviti da se bori svim demokratskim sredstvima, gradjanskom neposlušnošću, blokadom saobraćajnica… sve dok se ne utvrdi potpuna istina o tome kao su zaista glasali gradjani RS na izborima 2. oktobra.

Najavljeno je da bi opozicija mogla da organizuje i proteste pred institucijama u Sarajevu, nadležnim za obezbedjenje slobodnih i poštenih izbora.

Gradjani, predvodjeni opozicionim političarima, prvo su se okupili u parku "Mladen Stojanović", a potom su krenuli u mirnu šetnju do Trga Krajine.

Na čelu kolone opozicioni lideri nosili su traku na kojoj je ispisano: "Nećemo dozvoliti izbornu krađu".

Gradjani su usput su skandidarli: "Mile, lopove", "Mile, odlazi", "Crvena bando odlazi" i nosili su zastave RS i transparente na kojima je ispisano: "Jelena predsednica", "Pokrali ste izbore", "Stop kradji"...

Na protestu su, koji je okončan nešto pre 20 časova, osim Banjalučana, bili i gradjani iz Doboja, Bijeljine, Zvornika, Gacka, Trebinja, Mrkonjić Grada i ostalih delova RS.

Policija je tokom dana nakratko zaustavljala autobuse sa pristalicama opozicije.

Lider PDP-a Branislav Borenović se zahvalio policiji što je istrpela sve pritiske iz vrha vlasti i dozvolila skup opozicije.

Opozicione stranke tvrde da su na izborima u nedelju pokradeni za najmanje 60 hiljada glasova, navodeći da neće prihvatiti izbornu kradju i prekrajanje volje naroda.

Hiljade gradjana u protestnoj šetnji opozicije u Banjalici

Hiljade gradjana, predvodjenih liderima opozicije u Republici Srpskoj, krenuli su iz banjalučkog parka "Mladen Stojanović" u protestnu šetnju ka Trgu Krajine, zbog, kako su saopštili, izborne kradje i prekrajanja izborne volje na izborima održanim 2. oktobra. Kolonu predvode predsednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović, a uz njih su opoziciona kandidatkinja za predsednicu RS Jelena Trivić i predsednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Gradjani nose zastave RS i transparente na kojima je ispisano: "Jelena predsednica", "Pokrali ste izbore", "Stop kradji", a prolazeći pored zgrade vlade RS uzvikivali su "Mile, lopove"…

Na proteste su, osim Banjalučana, stigli gradjani iz Doboja, Bijeljine, Zvornika, Gacka, Trebinja, Mrkonjić Grada i ostalih delova RS.

Policija je zaustavljala autobuse sa pristalicama opozicije, koji su u Banjaluku krenuli iz ostalih gradova, kontrolišući ih i nakratko zadržavajući. Opozicione stranke tvrde da su na izborima u nedelju pokradeni za najmanje 60 hiljada glasaova, navodeći da neće prihvatiti izbornu kradju i prekrajanje volje naroda.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.