AAA

REGION | 16.02.2017 15:20 > 16.02 15:24

Srpskim državljanima umešanim u terorizam pet meseci zatvora

Viši sud u Podgorici prihvatio je danas sporazume o priznanju krivice trojice srpskih državljana sa tužilaštvom, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala teroristički napad na dan oktobarskih, parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.  To je potvrdio Viši sud i saopštio da na rešenje suda nema prava žalbe. 

Tužilaštvo se ranije nagodilo sa Aleksandrom Aleksićem, Pericom Andrićem i Milošem Aćimovićem, koji su pristali na zatvorsku kaznu od pet meseci za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije. 

Njima je u januaru ukinut pritvor, ali će posle odluke suda da prihvati sporazum sa Tužilaštvom u zatvoru morati da provedu još po dva meseca. 

Tužilaštvo Crne Gore sumnjiči 25 osoba za navodni pokušaj terorizma na izborni dan, koji je predvidjao nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta (DF), hapšenje tadašnjeg premijera Mila Djukanovića. 

Osumnjičeni su dominantno državljani Srbije, medju kojima i bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, dok su kao organizatori označena dvojica ruskih državljana, nedostupnih pravosudnim organima Crne Gore. 

Tužilac je istragu proširio i na čelnike Fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića kojima je Skupštna ukinula imunitet radi vodjenja krivičnog postupka protiv njih. 

Tužilaštvo je nakon protesta i pritiska dela opozicije , odustalo od privodjenja Kneževića i Mandića. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.