AAA

REGION | 20.04.2017 16:40 > 20.04 16:55

Ruski MSP: U Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da u Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima i da je produženje bezviznog režima za Ruse na 90 dana samo lukavstvo, izjavila je danas portparolka Ministarstva Marija Zaharova.

"U Crnoj Gori se razvija očigledno neprijatna situacija za Ruse. U svetlu oštrog pada bilateralnih odnosa, očekivanog ulaska Crne Gore u NATO, odluke crnogorskih vlasti da se priključe sankcijama EU protiv Rusije, vidimo u toj zemlji naglo širenje antiruske histerije", rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje novinara.

Ona je optužila vlasti u Podgorici da Crnogorcima nameću rusofobiju.

"U tom kontekstu, nedavno produžavanje bezviznog režima za naše gradjane predstavlja lukavstvo koje ne može da prikrije odnose prema Rusiji koji odgovaraju Zapadu", navela je Zaharova.

Ona je pozvala Ruse da uzmu u obzir te okolnosti.

Prema podacima Ruske turističke organizacije, pretprodaja aranžmana za Crnu Goru ove godine povećana je dva do tri puta.

Ruske državne televizije su u poslednje vreme emitovale više reportaža s porukama da ruski turisti nemaju razloga da putuju u Crnu Goru i da je odnos prema Rusima u toj zemlji loš. Ruskojezična dijaspora u Crnoj Gori smatra da je reč o organizovanoj medijskoj kampanji protiv Crne Gore zbog njenog ulaska u NATO.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Vesna21/04/2017 10:07

Najbolje bi bilo da, ako ste pametni, novac ulozite za pravi odmor i letovanje u nakoj uredjenijoj zemlji gde ima sanitarne i vode za pice, gde necete imati stomacnih problema i infekcija zbog prljavstine i gde je more cisto a ne pomesano sa kanalizacijom... To sto smo i mi isli, iz patriotskih razloga, proslost je Ali uvericete se i sami.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.