AAA

REGION | 28.04.2017 14:55 > 28.04 15:25

Zaev: Napad na mene bio je planirani pokušaj ubistva, sledeći naš korak formiranje vlade

 Lider SDSM i nove parlamentarne većine u Makedoniji Zoran Zaev izjavio je danas da je napad na njega u Sobranju bio "planirani pokušaj ubistva" a da je sledeći korak formiranje vlade, nakon što je Talat Džaferi izabran za predsednika Sobranja Makedonije."Napravljen je prvi korak, ali je teško jer imamo posla sa neuračunljivim ljudima. U odbrani demokratskih vrednosti smo zajedno sa gradjanima, Evropskom unijom, SAD i NATO", rekao je na konferenciji za novinare Zaev, koji je kandidat nove parlamentarne većine za premijera.

On je rekao da "apsolutno ne razmišlja o liderskom sastanku" na inicijativu predsednika Makedonije Djorda Ivanova. "Gde da ga pravimo? U Kliničkom centru, gde je smešten povredjeni Zijadin Sela?", pitao je Zaev.
Zaev je istakao da je Ivanov "jedan od direktnih krivaca za jučerašnje dogadjaje", kada su u parlament upale pristalice VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i napale poslanike SDSM i albanskih stranaka, koji čine novu parlamentarnu većinu.

Zoran Zaev je rekao da da iza nasilja nad poslanicima stoje lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski, predsednik Makedonije Djordje Ivanov, predsedavajući konstitutivnom sednicom parlamenta Trajko Veljanovski, šef Javne bezbednosti Mitko Čavkov i nekoliko njihovih saradnika.

Lider SDSM je rekao i da očekuje da direktor biroa za javnu bezbednost MUP-a Mitko Čavkov, koji je kadar VMRO DPMNE, podnese ostavu.

Zaev, koji je došao na konferenciju za novinare sa flasterom na čelu i povredjenom usnom, dočekan je aplauzom i ovacijama članova rukovodstva stranke.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.