AAA

REGION | 03.05.2017 11:00 > 03.05 12:25

Džaferi ušao u kabinet predsednika Sobranja, sastao se sa Žbogarom

Novoizabrani predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi preuzeo je ključeve i ušao u kancelariju predsednika parlamenta a prvi gost bio mu je danas ambasador Evropske unije u Makedoniji Samuel Žbogar.

Žbogar je na svom Tviter profilu objavio fotografiju sa susreta sa Džeferijem i napisao da je EU spremna da radi s novim predsednikm parlamenta na potrebnim reformama za evroatlantske integracije.

Iz Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) koji predvodi parlamentarnu koaliciju rečeno je da skupštinske službe treba prvo da odrade potrebne procedure da bi Džaferi mogao da uputi pismo predsedniku Djordju Ivanovu i obavesti ga da Zoran Zaev, odnosno koalicija SDSM i tri albanske partije ima većinu u parlamentu.

Nakon toga, Ivanov ima rok od deset dana da kandidatu te koalicije za premijera Zaevu da mandat sa sastav nove vlade.

Džeferija su juče poslanici VMRO DPMNE onemogućavali da udje u kabinet predsednika Sobranja. Poslanici te stranke koja ne priznaje izbor Džaferija ceo dan su sedeli u prostorijama Sobranja koje su namenjene predsedniku.

Specijalna antiteroristička jedinica makedonske policije je juče popodne iz Sobranja uklonila improvizovanu eksplozivnu napravu koja se nalazila na prvom spratu gde je i Kabinet predsednika.

Naprava je pronadjena oko 17.30, kada su poslanici VMRO DPMNE već bili napusitili te prostorije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.