AAA

REGION | 29.05.2017 09:55 > 29.05 10:51

Sednica za izbor vlade Makedonije u utorak

Sednica Sobranja Makedonije za izbor nove vlade zakazana je za utorak u 11 sati, saopštio je kabinet predsednika parlamenta Talata Džaferija. Vlada Zorana Zaeva, koju je SDSM formirao sa albanskim partijama DUI i Alijansa za Albance, imaće 25 ministara, od kojih je sedam bez resora, objavio je portal "Sakam da kažam".

U ime mandatara predlog ministara i program vlade Sobranju je 15 minuta pred ponoć dostavio visoki funkcioner SDSM Ljupčo Nikolovski, koji je predložen za ministra poljoprivrede.
Prema Poslovniku Sobranja, rasprava o programu mandatara i predlogu sastava vlade može da traje najviše dva dana, odnosno za vladu Zoran Zaeva bi se glasalo u sredu do ponoći.

Pregovori sa Pokretom Besa, trećom albanskom partijom članicom parlamentarne većine o ulasku u vladu nisu ispeli, ali je ta stranka najavila da će nastaviti da bude konstruktivan faktor i da će podržati svaku inicijativu nove vlade "koja bude u interesu Albanaca i države".

Koaliciona vlada Makedonije, koju će formirati Zoran Zaev sa dve albanske stranke, imaće 62 poslanika u Sobranju Makedonije koje ima 120 mesta. Pokret Besa ima pet poslanika.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.