AAA

REGION | 20.08.2017 23:15 > 21.08 10:13

Osoblje Ambasade u Skoplju povučeno na konsultacije u Beograd

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd, javila je večeras makedonska Televizija Telma, pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije. Navodi se da za sada nema imformacija koji je razlog za povlačenje osoblja u srpskoj ambasadi u Makedoniji.

Prema informacijama Televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajuči se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojaćaju bezbednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Ambasadorka Dušanka Divjak-Tomić rekla je agenciji Beta da ne može da komentariše i u SMS porucu dopisniku iz Skoplja poručila da se za informacije javi sutra u srpsko ministarstvo spoljnih poslova. 


Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije još nema zvaničnu informaciju iz Beograda zbog čega je Srbija povukla diplomate i zaposlene iz ambasade u Skoplju, javila je danas makedonska državna agencija MIA.

U tom ministarstvu kažu da uspostavljaju komunikacije sa srpskim ministarstvom radi utvrdjivanja činjenica za taj postupak.

Očekuje se da srpsko Ministarstvo spoljnih poslova u toku dana da zvanično objašnjenje.

U makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova rečeno je da, saglasno relevantnim odredbama Bečke konvencije, odgovarajuće institucije preuzimaju mere zaštite i bezbednosti ambasade Srbije u Skoplju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.