AAA

REGION | 23.08.2017 13:30 > 23.08 14:27

Vučić i Zaev: Nesuglasice ćemo rešavati samo dijalogom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zaev danas su se saglasili da dve zemlje nesuglasice rešavaju isključivo dijalogom i da se zajednički bore za očuvanje i unapredjenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i gradjana dve države.

U zajedničkom saopštenju Vučić i Zaev su naveli da će Srbija i Makedonija u skladu s medjunarodnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štititi prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.

Vučić i Zaev razgovarali su danas pošto je u Srbija u nedelju povukla osoblje ambasade iz Skoplja uz obrazloženje da su nadležni organi imali informacije o "veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

"Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasicu u medjusobnim odnosima. Bez obzira na sve političke razlike u odredjenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapredjenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i gradjana Srbije i Makedonije", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Vučić i Zaev su se saglasili da Srbija i Makedonija intenziviraju medjusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavaju jedna drugu na evropskom putu i da jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinose stabilnosti regiona.


Povezane vesti:

Ana Brnabić: Obaveštajno dejstvo razlog za povlačenje ambasade iz Skoplja

EK očekuje da Srbija i Makedonija sporna pitanja rešavaju mirno i uzdržano

Zaev: Nadam se da ćemo danas Vučić i ja rešiti sve nesporazume

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.