AAA

REGION | 14.11.2017 19:00 > 14.11 21:50

Dodik: Izetbegović objavio opšti napad na srpske interese

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras da je Srbija najvažnija zemlja za stabilnost regiona, a da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović objavio "opšti napad na srpske interese".

Nakon izjave Izetbegovića da je, što se njega tiče, Kosovo do sada trebalo da bude priznato, Dodik je u emisiji "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije rekao da nije realno da BiH prizna nezavisnost Kosova jer je za to potrebna saglasnost Republike Srpske.

"Ovde se tačno vidi da on priželjkuje priznanje Kosova, a ne da je reč o pogrešno prenetoj izjavi... Motivacija je verovatno frustracija", rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da je Izetbegović pokazao da je "srpski neprijatelj broj jedan u BiH", da je njegov cilj "što veća šteta za Srbe" i dodao da je bošnjački član Predsedništva BiH objavio opšti napad na srpske interese".

Predsednik RS je rekao da "nijedna odluka" Bakira Izetbegovića nije validna bez ostalih dva člana Predsedništva i da mora postojati "sveto trojstvo tri konstitutivna naroda".

Izetbegović je u intervjuu za Dojče vele, upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo, rekao: "Nadam se da".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.