AAA

POLITIKA | 02.11.2018 16:20

Vojni sindikat Srbije još nije dobio obaveštenje o izbacivanju Antića iz vojske

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da još nije dobio zvanično obaveštenje da je njihov predsednik Novica Antić dobio otkaz u Vojsci Srbije, odnosno da mu je odlukom Vojno-disciplinskog suda oduzet čin, čime automatski prestaje služba u oružanim snagama.

"Podsećamo da smo sve vreme tvrdili da se time pokušava da se spreči i naš antikorupcijski tim da istraži kriminalne i antidržavne delatnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, i da je ovaj politički proces montiran od samog početka", naveo je sindikat u saopštenju i najavio konferenciju za novinare na kojoj će biti saopšteni svi detalji vezani za taj slučaj i brojne "nezakonitosti".
Vojni sindikat Srbije je dodao da je predvideo takav scenario i da će pružiti punu podršku svom predsedniku.

"To i nije bilo teško u situaciji kada dezerter proganja osvedočenog srpskog vojnika, najboljeg u klasi, ratnog veterana, sa odličnim rezultatima u službi kojoj pripada. I pored odluke kakvu god donesu i ona postane zvanična, Novica Antić ostaje predsednik Vojnog sindikata Srbije. To je predvidjeno aktima sindikata i legitimnom i zakonskom odlukom Upravnog odbora i Skupštine Vojnog sindikata Srbije", dodaje se.

Sindikat je izrazio uverenje da iza odluke da Antić dobije otkaz u Vojsci Srbije stoje "strane obaveštajne agenture koje čine sve da unište Vojsku Srbije".

"U to smo potpuno sigurni. Kao i da je ista odluka direktno podredjena interesima onih koji žele da izazovu haos u državi, podrivanje borbene gotovosti Vojske Srbije i nastavljanje urušavanja sistema bezbednosti", naveo je sindikat.

Predsednik reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije Novica Antić ostao je bez posla u Vojsci Srbije nakon što je Vojni disciplinski sud u drugom stepenu odlučio da mu se oduzme čin, piše list "Danas".

Taj list je naveo da je Antić osudjen zbog "učestvovanje u protivpravnim sindikalnim aktivnostima" i "povrede načela nepristrasnosti ili političke neutralnosti".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.