AAA

POLITIKA | 07.11.2018 20:05

Marinika Tepić: Upisana u poseban birački spisak rumunske nacionalne manjine, bez njenog znanja

Poslanica Skupštine Srbije Marinika Tepić objavila je danas da se nalazi na Posebnom biračkom spisku rumunske nacionalne manjine, iako se kako tvrdi, nikada nije upisala u njega.Tepić je na svom tviter nalogu objavila da je na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pronašla taj podatak, kao i da joj je odredjeno biračko mesto u skladu sa adresom na kojoj ne živi već godinu dana.

"Ružiću, ovo je sahrana demokratije, a ne praznik kako si se busao za izbore nac. manjina. PRIMER LIČNI", napisala je Tepić na tviteru obraćajući se ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću.

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina održani su u nedelju, 4. novembra.

Glasanje je održano na 926 biračkih mesta, na kojima je moglo da glasa 467.545 birača, upisanih u posebne biračke spiskove, dok je bilo proglašeno ukupno 58 izbornih lista.

Predstavnici hrvatske, crnogorske, ruske i makedonske nacionalne manjine svoje predstavnike u nacionalnim savetima birali su putem elektorskih skupština.

Republička izborna komisija odlučila je danas da će izbori za Nacionalni savet češke nacionalne manjine u Beloj crkvi i za Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine u Vršcu biti ponovljeni 14. novembra.

Konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 8. novembra do 20 časova.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.