AAA

POLITIKA | 08.11.2018 17:00

PSG i GB 381: Preuzimanje Kopernikusa da bi SNS prelivala imovinu gradjana u stranačke džepove

Pokret slobodnih gradjana i Gradjanski blok 381 ocenili su danas da je preuzimanje kablovskog operatera Kopernikus od strane Telekoma pokazatelj da je Srpska napredna stranka pogazila institucije i ukinula vladavinu prava da bi "mogla drsko i bez straha da preliva imovinu gradjana Srbije u privatne i stranačke džepove".

Oni su u saopštenju ocenili da će već sutra tu "aferu smeniti sledeća, a pare gradjana ostaće u privatnim i stranačkim džepovima".

"Otvorena su pitanja samo da li će razlika u ceni od, kako neki stručnjaci procenjuju, 180 miliona evra biti iskorišćena za novu izbornu kampanju vladajućeg režima, gradnje nelegalnih privatnih objekata po Srbiji ili neki treću nezakonitu svrhu", navodi se u saopštenju.

Po mišljenju PSG i GB 381 Srbija sa vlašću nema šanse u borbi protiv kriminala, jer kako su kazali "vlast neće dići ruku na sebe".

"Za slobodu i pravdu u Srbiji nije dovoljna samo promena vlasti, već poništavanje svih poslova sličnih ovom, te oštro krivično kažnjavanje i odstranjivanje iz političkog života svih koji su se ovakvim stvarima bavili – lustracija", navodi se u saopštenju i dodaje da je ključno da se Srbija okrene Zapadu.

Telekom Srbija je u ponedeljak, 5. novembra, objavio da je kupio 100 odsto udela u Kopernikusu čime je svoju televizijsku korisničku bazu povećao za oko 30 odsto i učešće na tržištu televizije za sedam odsto.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.