AAA

POLITIKA | 11.11.2018 16:15 > 11.11 16:20

Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Ratko Jankov vraćaju poslanički mandat

Bivši funkcioneri pokreta Dosta je bilo Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Ratko Jankov vratiće poslanički mandat, rečeno je danas agenciji Beta.

O svojoj odluci o podnošenju ostavke na mesto narodnih poslanika predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković obavestiće prvog radnog dana.

Njih troje je pre nekoliko dana napustilo pokret Dosta je bilo i u parlamentu formiralo poslaničku grupu "Politika mora biti drugačija" zajedno sa takodje bivšim funkcionerima DJB Branislavom Mihajlovićem i Anom Stevanović.

Medjutim Pavlović, Nikolić i Jankov ipak su danas odlučili da napuste parlament.

Pavlović je inače odlučio da istupi iz DJB jer kako je ranije naveo, DJB napustio svoj ideološki profil i pomerio se previše udesno.

Umesto ta tri poslanika na njihova mesta trebalo bi da dodje sledeće troje koji su bili na izbornoj listi DJB za vreme parlamentarih izbora. Sledeći na izbornoj listi su inače diplomirani politikolog Nemanja Radojević, novinar Svetlana Palić i advokat Vojin Biljić.

Raskoli u DJB počeli su posle izbora za predsednika Srbije 2017. godine, kada su pokret napustila tri poslanika i ostala da deluju u parlamentu samostalno. Potom posle beogradskih izbora ove godine, DJB je napustilo pet poslanika koji su ostali da deluju u parlamentu i formirali Pokret centra.

Poslanik Miloš Bošković je vratio mandat tada i umesto njega je u parlament ušla Nada Kostić, koja nastupa u skupštini samostalno.

Početkom novembra DJB je napustio Pavlović, a potom još nekoliko poslanika posle čega je usledilo i razrešenje skoro izabranog predsednika DJB Branislava Mihajlovića.

Saša Radulović je u parlamentu ostao bez poslaničke grupe i uz podršku samo Branke Stamenković koja je izabrana u subotu 8. novembra za novog predsednik pokreta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.