AAA

POLITIKA | 16.11.2018 15:35

Narodna stranka najavila tužbu protiv lista Kurir zbog plasiranja laži

Narodna stranka ocenila je danas da "režimski tabloidi crtaju mete na čelu neistomišljenika" i najavila da će tužiti list Kurir zbog "najgrubljih laži" koje, kako je navela, plasira o njenim članovima.

Navodeći da je stranka od maja podnela "desetine tužbi" protiv listova Informer, Srpski telegraf i Alo, generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da je na delu "satanizovanje svih koji se usudjuju da pomisle ili izgovore argumentovane kritike na račun vlasti", saopštila je Narodna stranka.

"Svrha tekstova koje režim mesecima plasira je direktan napad na Narodnu stranku kao stožera opozicionog delovanja i na terenu najbrže rastuće političke stranke u Srbiji, a cilj, koji se neće ostvariti, je unošenje razdora u stranku", rekao je Jovanović.

On je ocenio da je "najopasnije to što režimske televizije i tabloidi crtaju metu na čelu ljudi koji misle drugačije" i dodao da je "cenu ovakvih hajki, svojevremeno glavom platio Slavko Ćuruvija, a pre manje od godinu dana i Oliver Ivanović".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvorio je fabriku laži, umio se, ali se nije promenio od vremena kada je bio Miloševićev ministar informisanja", kazao je funkcioner Narodne stranke.

Jovanović je ocenio da je negativan izveštaj Evropske komisije o medijskim slobodama u Srbiji posledica "činjenice da Vučićev režim zloupotrebljava medije u obračunu sa političkim neistomišljenicima".

"Naše tužbe i naša kritika režima u vezi sa radom te fabrike laži nisu samo način borbe za istinu, nego i način da sprečimo da se ponovi ono što se dogodilo Ćuruviji i Ivanoviću", kazao je Jovanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.