AAA

POLITIKA | 19.11.2018 15:35

Nova stranka: Radnicima Parking servisa smanjene plate

Nova stranka je saopštila da je došla do podataka da je radnicima JKP "Parking servis" u Beogradu povećan koeficijent za obračun zarada, kao i koeficijenti za minuli rad, ali da je u isto vreme smanjena cena radnog sata, kao i da se neovlašćeno prikupljaju njihovi lični podaci.

Beogradski odbor Nove stranke je povodom toga ocenio da je taj slučaj "primer kako se u Srbiji grade Potemkinova sela naše ekonomije".

"Sa jedne strane prikazuje se sjajan napredak naše ekonomije, a sa druge se radnicima smanjuje cena radnog sata ispod zakonskog minimuma, pa oni žive daleko siromašnije nego ikad. Prema podacima koje smo dobili, na nelegalan način smanjena je cena radnog sata daleko ispod zakonskog minimuma, pa umesto 147, na platnom listiću stoji da država isplaćuje tek 127,07 dinara", navodi se u saopštenju.

Nova stranka dodaje da su se radnici  tog preduzeća žalili i na anekse ugovora o radu koje su potpisivali, a u kojima stoji da preduzeće može, "gotovo neometano i potpuno proizvoljno", da koristi njihove lične podatke i da prikuplja informacije o svojim zaposlenima.

Beogradski odbor te stranke je naveo da je "pitanje trenutka do kada će zaposleni u javnom sektoru dozvoliti da budu taoci... i kada će se pobuniti i početi da koriste svoje zakonom dato pravo na štrajk".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.