AAA

POLITIKA | 22.11.2018 18:45 > 22.11 19:05

Kfor: Nije bilo pokretanja KBS prema severu Kosova


Portparol Kfora Vinćenco Graso izjavio je danas da je situacija na Kosovu pod kontrolom i da nije bilo pokretanja trupa Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) prema severu Kosova.

"Situacija je pod kontrolom. Ništa se ne dogadja. Nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema Severu. Bilo je nekih policijskih trupa na jugu Mitrovice, ali nema razloga za zabrinutost, jer je Kfor u kontaktu sa Kosovskom policijom", rekao je Graso za KoSSev.

Upitan da potvrdi navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Kfor danas zaustavio i sprečio kretanje specijalnih trupa ka Severu, Graso je odgovorio da "nisu imali koga da spreče", navodi KoSSev.

Graso je dodao da Kfor "aktivno prati razvoj situacije na terenu".

Vučić je u četvrtak izjavio da je dobio informacije da je misija Kfora spremna da zaustavi albanske trupe koje su krenule iz dve baze ka severu Kosova.

"Dobili smo informacije da je Kfor bio spreman da zaustavi nečije ludilo, hvala im na tome, ako je to istina", kazao je Vučić u Beogradu tokom sastanka s predstavnicima Srba sa Kosova.

Povodom medijskih navoda i Vučićeve izjave da je policija Kosova danas skidala srpske tablice sa vozila u Ropotovu i Ranilugu, portparol kosovske policije Daut Hodža kazao je za KoSSev da su to spekulacije.

"Objavljene informacije o uklanjanju srpskih tablica sa vozila su spekulacije", kazao je Hodža.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.