AAA

POLITIKA | 27.11.2018 11:35

Božović (DS): Neophodna ozbiljna istraga protiv Radoičića, poligraf nije dokazno sredstvo

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da je neophodno sprovesti ozbiljnu istragu protiv potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić u vezi ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da se poligraf koji je Radoičić prošao ne može koristiti kao dokazno sredstvo.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je Radoičiča optuživao Oliver Ivanović za nečasne radnje i zloupotrebe i da je i njemu upućivao pretnje.

Govoreći o navodima predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Radoičić "nije učestvovao u organizaciji, logistici, podstrekavanju" i da je prošao poligraf Božovć je kazao da se mora sprovesti "stvarna" istraga i označio MUP kao privatnu policiju.

"Poligraf nije dokaz na sudu i ne možemo da razgovaramo na taj način tako što je neko prvo stavio nekoga na poligraf u privatnoj policiji", kazao je Božović.

On je istakao da je Ivanović bio predstavnik opozicije, da se opozicija targetira i označava kao pretnja zajedno sa pojedinim medijima i nevladinim organizacijama i da je usled toga pre nekoliko dana "pokušano ubistvo" jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića u Kruševcu.

Božović je kazao da je od Odbora za unutrašnje poslove na današnoj sednici tražio da se govori o napadu na Stefanovića i o bezbednosti, ali da je njegov predlog odbijen.

On je kazao i da ne može niko da ga uveri da bezbednosne službe nisu imale informaciju o namerama ljudi iz "kriminalnog miljea" koje su čekale i napale Stefanovića.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.