AAA

POLITIKA | 04.12.2018 16:25 > 04.12 17:08

Opozicija o fantomskim amandmanima, lažnim vestima i protestu u subotu, 8. decembra

Poslanici nekoliko opozicionih stranka ponovo su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije negodovali zbog ponašanja vladajuće većine koja podnošenjem "fantomskih" amandmana na prvu tačku dnevnog reda onemogućava da se govori o predlogu budžeta za 2019. godinu i ključnim temama koje muče gradjane Srbije. Oni su optužili vlast za "nasilje" i "bahatost" i pozvali gradjane da se suprotstave tome i dodju na skup koji će se održati u Beogradu u subotu, 8.decembra.

"Pozivam sve na veliki narodni protest na studentskom platou i vi birajte koji je razlog zbog kog treba da dodjete na taj protest, jer to je danas pitanje časti da se digne glas protiv ove vlasti kriminalne i lopovske", rekao je Obradović.

On je kazao da sve što govore ministri i poslanici vladajuće većine predstavlja lažne vesti i zatražio "da mu više ne lažu babu i ne pričaju prazne priče".

Sanda Rašković Ivić iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija pokazala je karikaturu Predraga Koraksića na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži u krilu penzionera i "priča mu bajke".

Ona je kazala da se u parlamentu onemogućava priča o tome zašto u budžetu ima novca za nacionalni stadion, a ne i za porodilje i majke.

Poslanik Demokratske stranke Goran Ćirić rekao je da se onemogućava podnošenjem besmislenih amandamana na prvu tačku dnevnog reda rasprava o ključnim temama "da je siromaštvo sve veće u Srbiji i da gradjani jedva sastavljaju kraj sa krajem".

On je kazao da se crtaju mete opoziciji na čelo i da se rizikuje da Srbija udje u dugotrajni period nestabilnosti, ali se oni bore protiv toga.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Dejan Šulkić rekao je da parlament proslavlja prvi rodjendan od kako valadajuća večina podnosi besmislene amandmane, a da "nasilje i bahatost aktuelne vlasti traje već sedam godina".

Poslanik Pokreta centra Vladimir Djurić, rekao je da će ekonomska politika vlade ostati sakrive od javnosti tako što izvodi "amandmanski performans" i "nasilje nad demokratijom i Skupštinom Srbije perfidnom opstrukcijom.

Šef poslaničke grupe Samostalni poslanici Jovan Jovanović rekao je da će opozicija i dalje jedinstveno da se bori protiv tog performansa.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.