AAA

POLITIKA | 10.12.2018 09:45 > 10.12 12:56

Jovanović: Gradska vlast odgovorna za urušavanje javnog prevoza u prestonici. Marjanović (SNS): Vlast u Beogradu unapredjuje gradski prevoz

Zamenik šefa odborničke grupe "Saveza za Srbiju" u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović ocenio je danas da su potpuno opravdane primedbe gradjana na kašnjenje i izostanak polazaka vozila gradskog prevoza i optužio aktuelnu vlast za kompletno urušavanje javnog saobraćaja u prestonici.

"Sramno je da je naprednjačka vlast smanjila vozačima plate za trećinu, što je uz mobing, produžetak radnog vremena i primoravanje da rade u poluispravnim vozilima, dovelo do njihovog masovnog odlaska iz zemlje. To je glavni razlog zašto gradjani čekaju predugo na prevoz", naveo je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

U pisanoj izjavi, Jovanović je dodao da je posebno bizarno da u poslednjih pet godina grad Beograd nije kupio ni sto klasičnih autobusa, koji čine kičmu javnog prevoza, a planiraju da kupe elektro autobuse koje niko u Evropi nije u značajnoj meri uveo i koji su skuplji čak četiri puta od običnih.

"U tom istom periodu, subvencije privatnim prevoznicima su povećane sa šest na 15 milijardi dinara po godini u odnosu na 2014, dok su subvencije GSP-u uvećane za samo dve milijarde. Rezultat je kolaps GSP-a i smanjivanje obima javnog prevoza za po 5 odsto godišnje. U Beogradu je trenutno manje vozila i manje polazaka javnog prevoza nego 2014. godine", dodao je on.

On je dodao da je naprednjačka vlast nesposobna da upravlja Beogradom i da je u interesu gradjana da se što pre sklone.

Marjanović (SNS): Vlast u Beogradu unapredjuje gradski prevoz, Djilas kriv što je bio pred kolapsom

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u beogradskom parlamentu Radoslav Marjanović izjavio je danas da grad predvodjen SNS-om svakodnevno radi na unapredjenju funkcionisanja gradskog prevoza i da su nabavka 220 novih vozila i kontinuirano poboljšanje uslova prevoza najbolji dokaz odgovorne politike.

"U narednom periodu ćemo još intenzivnije raditi na unapredjenju gradskog prevoza u Beogradu, jer su nam gradjani zbog toga i ukazali poverenje na poslednjim gradskim izborima", rekao je Marjanović povodom izjave zamenika šefa odborničke grupe "Saveza za Srbiju" u beogradskom parlamentu Nikola Jovanović ocenio je da su potpuno opravdane primedbe gradjana na kašnjenje i izostanak polazaka vozila gradskog prevoza i optužio aktuelnu vlast za kompletno urušavanje javnog saobraćaja u prestonici.

Marjanović je Nikolu Jovanovića nazvao "poltronom opskurnog Saveza Dragana Djilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića", dodajući da oni nemaju "nikakvu politiku sem konstantnog pozivanja na nasilje" i pokušaja da obmanjuju javnost.

"Njegov šef odborničke grupe i najbahatiji gradonačelnik u istoriji Beograda Dragan Djilas u vreme svoje vladavine devastirao i naneo ogromnu štetu GSP-u", rekao je Marjanović.

Naveo je da su se "u vreme najbahatijeg gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa KAF-ovi tramvaji, poznatiji kao španci, nabavljali po ceni od 2,2 miliona evra, što je za 400.000 evra više po tramvaju nego što je te iste tramvaje nabavio Madjarski grad Debrecin", zbog čega je "grad Beograd iste tramvaje platio 12 miliona evra više od realne cene, i to bez ugovorenog servisiranja i rezervnih delova".

"Upravo je zbog ovakve bahate i štetočinske politike gradski prevoz u Beogradu, u vreme najbahatijeg gradonačelnika Dragana Djilasa, bio pred totalnim kolapsom", poručio je Marjanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.