AAA

POLITIKA | 11.12.2018 15:50

Zelenović: Ujedinjena opozicija će izaći sa zahtevima za fer i poštene izbore

Predsedavajući Savezom za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da neće biti novih izbora bez korenitih promena izbornih uslova i slobodnih medija i najavio da će kao ujedinjena opozicija izaći sa zajedničkim zahtevima za fer i poštene izbore.

Zelenović je to poručio u saopštenju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za koja je kazao da je "jedino izbore mogao da smisli kao reakciju na veliki narodni protest u Beogradu".

"Od kada je Vučić došao na vlast, izbori su prestali da budu način izražavanja demokratske volje gradjana. Izbori su za diktatora postali način upravljanja Srbijom kad ne znaš šta drugo da radiš, kada te siromaštvo i nesloboda u Srbiji priteraju u ćošak, pozoveš na izbore", navodi se u izjavi Zelenovića.

On je dodao da Srbija ne želi život u izbornim "kampanjama, lažima i prevarama, od izbora do izbora".

"Dok je (Vučić) obećavao po svetu da će rešiti Kosovo i čuvati mir i stabilnost, cementirao je svoju vlast na razne ilegalne načine, tako da sa ovakvim izbornim uslovima, kontrolom novca i medija, misli da može beskonačno da vara i narod u Srbiji i partnere u inostranstvu", ocenio je Zelenović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.